Vlakke laadbak met autolaadkraan

Van Wijngaarden Steigerbouw en Verhuur B.V. uit Burgum kregen wij de vraag of het mogelijk was om een vlakke laadbak met autolaadkraan te bouwen op een door LVS Trucks geleverd Volvo FM 6x2 chassis te bouwen. Uitgangspunten waren een vlakke laadbak met een lengte van ca. 7 m voorzien van rongen en twist-locks en een autolaadkraan waarmee op 14 m ca. 1-1500 kg gelift kon worden. 

Wij produceerden een vlakke laadbak voorzien van een hardhouten vloer waarop stalen steigermaterieel minder gauw glijd, diverse rongposities en uitneembare twist-locks. Onder de laadbak werd een RVS ladenkist en stophoutkist gemonteerd voor extra opbergruimte. Voor een intensief gebruik en een lange levensduur werd deze laadbak volledig volbad verzinkt. 

Ook werd door ons de nieuwste generatie Palfinger TEC-kraan geleverd, gekozen werd voor een  295 TEC kraan met 5 uitschuifdelen en een rotatorfunctie. Deze kraan is o.a. uitgerust met een tandheugel zwenkinrichting en de intelligente Paltronic 180 besturing. Daarnaast zorgt het unieke P-profiel voor een stijf- en licht gieksysteem. Aan de achterzijde werd onder de laadbak een extra hydraulische afstempeling gemonteerd. 

  • Volledig in eigen huis geëngineerd en geproduceerd
  • Voorzien van moderne Pafinger TEC-kraan generatie
  • Robuust ontwerp 

Hiermee wordt ruimschoots aan de vervoer- en hijswensen van Wijngaarden Steigerbouw BV voldaan! Een prachtig project.

Categorie
AutolaadkranenLaadbakken
Vorige project Terug naar overzicht Volgende project

Welk project kunnen we voor jou oppakken?

Rondaan is fabrieksdealer van Palfinger, NCH-HTS en VDL en naast algemene carrosseriebouw gespecialiseerd in hydraulische laad- en lossystemen. Rondaan bouwt sterke lichtgewicht container aanhangwagens en is de oudste en meest ervaren fabrikant in Nederland van sluisbulkkippers met blaasinstallatie. Tevens zijn we importeur van RASCO wegbeheermaterieel zoals sneeuwploegen, zoutstrooiers en maaiarmen.

Onze producten